
Jedna od ukusnijih varijanti ovog jela.
Sastojci:
– 1 kg tikvica
– 500 g mlevene junetine
– 400 g mocarele
– 2 glavice crnog luka
– 4 jaja
– 400 ml kisele pavlake
– 200 ml pasiranog paradajza
– so, biber i ostali začini po želji
– ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oljuštiti i iseći po dužini. Stavite ih u veću posudu, dobro posoliti i pustiti da stoje dok ne puste vodu. Nakon toga ih ocediti i osušiti kuhinjskim ubrusima.
Luk naseckati na sitno i prepržiti na malo masnoće. Dodati junetinu, a zatim nju prepržite zajedno sa lukom dok ne poprimi lepu smeđu boju. Posoliti, pobiberiti i dodati druge začine po želji.
Dodati pasirani paradajz i prokuvati na umerenoj temperaturi sve dok se ne postane gust i kompaktan.
Jaja razmutiti i dodati kiselu pavlaku, pa sve dobro promešati, a mocarelu iseći na tanje kolutove.
Na dno namašćene posude za pečenje staviti red tikvica, po tikvicama rasporediti dve-tri kašike mesa sa paradajz sosom, zatim preliti s malo sosa od jaja i pavlake, pa složiti na to kolutove mocarele. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve namirnice.
Musaku stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare