Njoke sa paradajzom i sirom

author
Zadovoljna.hr
17. mar. 2023. 13:53
Njoke, sir, paradajz
Shutterstock | Shutterstock

Fantastično jelo iz rerne.


Sastojci:

Sos od paradajza:

- 500 g pelata

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 kašika brašna

- 1 manji crni luk

- 3 čena belog luka

- so, biber, origano, bosiljak

Bešamel:

- 2 kašike ulja

- 1 kašika brašna

- 300 ml mleka

- 100 g rendanog parmezana

- so, biber

I još...

- pakovanje njoki

- 150 g mocarele

Priprema:

Njoke kuvati u kipućoj vodi.

Pripremite sos od paradajza. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promešajte.

Zatim dodajte pelat i začine po želji, pa promešajte. Ako volite glatku teksturu sosa, štapnim mikserom usitnite pelat.

Pripremite bešamel sa sirom. Na ulju malo propržite brašno, pa dodajte mleko i neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine, pa dobro promešajte.

Pomešajte njoke i sos od paradajza i stavite ih u posudu pogodnu za rernu.

Na vrh stavite nekoliko kašika bešamela, a na samom kraju dodajte rendanu mocarelu i zapecite 10 minuta na 220 stepeni, odnosno dok se sir ne otopi.

Poslužiti toplo.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama