Zapečene, punjene i pikantne palačinke.
Sastojci:
– 2 jaja
– 3 dl vode
– 180 gr brašna
– 1 glavica crnog luka
– 400 gr mlevene junetine
– pola crvene i pola zelene paprike
– 2 čena belog luka
– 120 gr kačkavalja
– 1 kašičica mlevene paprike
– 1 dl ulja
– mešavina začina
Priprema:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, dodati so i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
Od te mase ispeći osam palačinki. Crni i beli luk, papriku sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša.
Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu. Na svaku palačinku naneti po kašiku mesnog fila, posuti sa malo kačkavalja, pa urolati.
U podmazani pleh poređati po 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preliva. Odozgo poslagati ostale palačinke i preliti ih ostatkom preliva. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.
Preliv:
– 80 g margarina
– 2 kašike brašna
– 3 dl mleka
– 20 gr parmezana
– 1 jaje
Priprema:
Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Sipati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina (gušće nego testo za palačinke).
U prohlađen sos dodati umućeno jaje i parmezan i sve to dobro promešati i njime preliti palačinke.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare