Originalni recept za meksičke palačinke

Cooking 24. maj 202306:30 2 komentara
Shutterstock

Zapečene, punjene i pikantne palačinke.

Sastojci:

– 2 jaja

– 3 dl vode

–  180 gr brašna

–  1 glavica crnog luka

–  400 gr mlevene junetine

–  pola crvene i pola zelene paprike

–  2 čena belog luka

–  120 gr kačkavalja

–  1 kašičica mlevene paprike

–  1 dl ulja

–  mešavina začina

Priprema:

U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, dodati so i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.

Povezane vesti

Od te mase ispeći osam palačinki. Crni i beli luk, papriku sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša.

Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu. Na svaku palačinku naneti po kašiku mesnog fila, posuti sa malo kačkavalja, pa urolati.

U podmazani pleh poređati po 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preliva. Odozgo poslagati ostale palačinke i preliti ih ostatkom preliva. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.

Preliv:

– 80 g margarina

– 2 kašike brašna

– 3 dl mleka

– 20 gr parmezana

– 1 jaje

Priprema:

Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Sipati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina (gušće nego testo za palačinke).

U prohlađen sos dodati umućeno jaje i parmezan i sve to dobro promešati i njime preliti palačinke.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare