Oglas

Pastrmka iz rerne

author
Coolinarika
01. feb. 2021. 13:00
>
11:24
pastrmka
Foto: Shutterstock | Foto: Shutterstock

Riba sa povrćem iz rerne.

Oglas

Sastojci:

- 4 pastrmke

- 1 glavica crnog luka

- 1 glavica belog luka

- 1 manja šargarepa

- peršun

- so, biber

- ruzmarin

- lovorov list

- limun

- maslinovo ulje

- malo belog vina

Priprema:

Pastrmku očistiti i usoliti.

Iseckati sitno crni luk na kockice, beli luk, izrendati šargarepu na krupno rende, peršun iseckati, sve to posoliti, dodati malo bibera i ulja, pa izmešati i napuniti pastrmku.

Nauljiti dobro pleh, pa složiti pastrmke, preliti maslinovim uljem i belim vinom.

Dodati i malo ruzmarina, lovorov list i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

U toku pečenja povremeno ih prelijte masnoćom iz pleha.

Nacediti preko pastrmki limun i služite uz bareni krompir sa blitvom ili uz pirinač.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama