Pastrmka punjena spanaćem

author
Coolinarika
17. dec. 2021. 13:00
>
11:09
Hero section image
pastrmka
Foto: Shutterstock | Foto: Shutterstock

Pastrmka u kombinaciji sa spanaćem, ručak za celu porodicu.

Sastojci:

(za 4 osobe)

- 4 pastrmke (svaka oko 250 g)

- 20 g maslaca

- 2 čena belog luka

- 20 g prezli

- 2 kašičice suvog biljnog začina

- 100 g milerama

-2 kašike ulja

- 50 g pančete

- 60 g seckanog crnog luka

- 200 g spanaća

- so, po potrebi

Priprema:

Ribu očistite, operite, pa osušite papirnim ubrusom.

Spanać ako je smrznut, ostavite da se odledi, pa ga po potrebi malo rukom ocedite od viška tečnosti.

Iseckani crni luk i pančetu kratko prepecite i dodajte spanaću.

Toj smesi dodajte još i mileram, prezle, suvi biljni začin i izgnječeni beli luk, pa sve dobro izmešajte i napunite time pastrmku.

Ovako pripremljene pastrmke stavite na nauljeni pleh, malo ih posolite, premažite rastopljenim maslacem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama