

Pastrmka u kombinaciji sa spanaćem, ručak za celu porodicu.
Sastojci:
(za 4 osobe)
- 4 pastrmke (svaka oko 250 g)
- 20 g maslaca
- 2 čena belog luka
- 20 g prezli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 100 g milerama
-2 kašike ulja
- 50 g pančete
- 60 g seckanog crnog luka
- 200 g spanaća
- so, po potrebi
Priprema:
Ribu očistite, operite, pa osušite papirnim ubrusom.
Spanać ako je smrznut, ostavite da se odledi, pa ga po potrebi malo rukom ocedite od viška tečnosti.
Iseckani crni luk i pančetu kratko prepecite i dodajte spanaću.
Toj smesi dodajte još i mileram, prezle, suvi biljni začin i izgnječeni beli luk, pa sve dobro izmešajte i napunite time pastrmku.
Ovako pripremljene pastrmke stavite na nauljeni pleh, malo ih posolite, premažite rastopljenim maslacem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas