Pastrmka sa koricom od parmezana - neodoljivi spoj savršenih ukusa

author
Praktična žena
28. dec. 2021. 14:15
Hero section image
1640638765-shutterstock_1005672121-1024x683.jpg
Shutterstock | Shutterstock

Ne samo što ovaj recept sadrži parmezan, već i lešnike - sasvim novi doživljaj pastrmke...

Sastojci

3-4 fileta pastrmke
beli luk - 30g
parmezan - 100g
peršun 1 - veza
maslinovo ulje - 3 kašike
so biber - po ukusu
limunov sok - 2 kašike
drobljeni lešnik - 50g
prokelj za prilog

Priprema:

Sitno iseckamo peršun i beli luk i pomešamo sa parmezanom, lešnikom, sokom limuna i uljem.

Ribu stavimo na pleh obložen papirom i preko fileta stavimo smesu koju smo napravili i sve to ide u rernu 25 minuta na 200 stepeni. Kao prilog uz ribu služimo prokelj koji smo prethodno očistili i obarili u slanoj vodi, piše praktičnažena.tv.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama