Patlidžan sa mocarelom zapečen u rerni

Cooking 23. dec 202213:22 2 komentara
Shutterstock

Fantastičan ručak iz rerne u kome će uživati ljubitelji patlidžana.

Sastojci:

– 1 kg patlidžana

– 500 ml pasiranog paradajza

– 400 g mocarele

– parmezan

– so, biber i čili

– sveži ili sušen bosiljak

– maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove debljine oko dva centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu.

Nakon sat vremena ih ocedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro osušite papirnim ubrusima.

Patlidžan zatim malo premažite maslinovim uljem i sa svake strane prepecite oko dva minuta na dobro zagrejanom tiganju.

Mocarelu isecite na komadiće.

Paradajz stavite u manju posudicu, pa dodajte so, biber, malo čilija i bosiljak.

Pripremite posudu za pečenje. Na dno stavite dve kašike paradajza i razmažite po posudi. Zatim složite jedan red patlidžana, dodajte par kašika paradajza, naseckanu mocarelu i pospite rendanim parmezanom.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite patlidžan, a završni sloj neka bude paradajz posut sirom.

Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno!

Komentari (2)

Vidi sve komentare