
Fantastičan ručak iz rerne u kome će uživati ljubitelji patlidžana.
Sastojci:
– 1 kg patlidžana
– 500 ml pasiranog paradajza
– 400 g mocarele
– parmezan
– so, biber i čili
– sveži ili sušen bosiljak
– maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove debljine oko dva centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu.
Nakon sat vremena ih ocedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro osušite papirnim ubrusima.
Patlidžan zatim malo premažite maslinovim uljem i sa svake strane prepecite oko dva minuta na dobro zagrejanom tiganju.
Mocarelu isecite na komadiće.
Paradajz stavite u manju posudicu, pa dodajte so, biber, malo čilija i bosiljak.
Pripremite posudu za pečenje. Na dno stavite dve kašike paradajza i razmažite po posudi. Zatim složite jedan red patlidžana, dodajte par kašika paradajza, naseckanu mocarelu i pospite rendanim parmezanom.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite patlidžan, a završni sloj neka bude paradajz posut sirom.
Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno!
Komentari (2)
Vidi sve komentare