

Obrok salata je uvek dobar predlog za letnji ručak.
Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- 1 šargarepa
- peršun
- 1 manji celer
- 1/2 glavice luka
- 1 manja tikvica
- 1 paradajz
- 1 paprika
- nekoliko listova zelene salate
- svež bosiljak
- majoran
- vlašac
- so, biber
- maslinovo ulje
- jabukovo sirće
Priprema:
Piletinu staviti u lonac, dodati joj šargarepu, listove peršuna, celer, pola glavice luka, prelijte vodom i dodajte so.
Kuvajte dok piletina ne omekša.
Kuvanu piletinu izvadite i stavite sa strane da se hladi.
U međuvremenu tikvicu operite, isecite na kockice i kratko je prokuvajte u kipućoj posoljenoj vodi.
Tikvicu ocedite i ohladite.
Iscepkajte listove zelene salate ili isecite na rezance, a paradajz, papriku i ohlađenu piletinu na kockice.
Na veći tanjir staviti zelenu salatu, na salatu stavljati kockice paradajza, pa malo piletine, malo tikvica, malo paprike i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Salatu posuti sveže naseckanim bosiljkom, majoranom i vlašcem.
U manjoj posudi izmešati maslinovo ulje, jabukovo sirće, so i biber, pa preliti preko salate i poslužiti.
Predlog: Možete dodati jedno seckano kuvano jaje i kukuruz šećerac, ukoliko želite.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas