Pileći đuveč

author
Coolinarika
04. dec. 2021. 13:21
Hero section image
Pileći đuveč
Shutterstock | Shutterstock

Jelo sa pilećim mesom i povrćem za celu porodicu.

Sastojci:

- 3 kašike ulja

- 500 g pilećeg mesa

- 1 srednja glavica crnog luka

- 100 g praziluka

- 200 g sitno iseckane crvene paprike

- 100 g iseckane šargarepe

- 50 g graška

- 2 kašike koncentrata paradajza

- 600 ml povrtne supe (bistre)

- 100 g pirinča

- 2 krompira

Priprema:

Na ulju izdinstajte iseckano pileće meso 10-15 minuta dok ne porumeni.

Izvadite meso i stavite ga na stranu.

U istu posudu dodajte glavicu crnog luka i praziluka i prodinstajte da malo omekšaju.

Zatim dodajte iseckanu papriku, šargarepu i grašak, pa mešajte povremeno.

Dodajte koncentrat paradajza i postepeno dodavjte supu.

Kad sve proključa, dodajte pirinač, kockice krompira i pileće meso koje ste prethodno prodinstali.

Začinite po želji, poklopite, i ostavite da se krčka dok voda dovoljno ne ispari.

Možete staviti i u rernu da se fino zapeče.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama