Piletina sa pireom od graška

Cooking 22. dec 202213:56 0 komentara
Shutterstock

Ručak kome se ne može odoleti.

Sastojci:

– Pileće belo meso, količina po izboru

Pire:

– 500 g graška

– 1 kašika maslaca

– 3-4 čena belog luka

– so, po ukusu

Priprema:

Iseći belo meso na deblje šnicle, začiniti po ukusu i ispržiti. U međuvremenu napraviti pire od graška.

Staviti grašak da se kuva u malo vode, kada provri dodati so i jedan veći čen belog luka isečen na par delova.

Kada se grašak skuva (oko 15-20 minuta) procediti ga i ostaviti oko 150 ml vode u kojoj se kuvao.

U proceđen grašak odmah dodajte 100 ml vode u kojoj se kuvao i štapnim mikserom ga usitnite toliko da se ljuskice ne mogu osetiti, po potrebi dodajte još vode.

Zagrejte maslac ili ulje, dodajte sitno seckani beli luk, odmah dodajte i pire od graska, mešajte par minuta i dosolite po ukusu.

Poslužiti uz pileće šnicle.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!