
Ručak kome se ne može odoleti.
Sastojci:
– Pileće belo meso, količina po izboru
Pire:
– 500 g graška
– 1 kašika maslaca
– 3-4 čena belog luka
– so, po ukusu
Priprema:
Iseći belo meso na deblje šnicle, začiniti po ukusu i ispržiti. U međuvremenu napraviti pire od graška.
Staviti grašak da se kuva u malo vode, kada provri dodati so i jedan veći čen belog luka isečen na par delova.
Kada se grašak skuva (oko 15-20 minuta) procediti ga i ostaviti oko 150 ml vode u kojoj se kuvao.
U proceđen grašak odmah dodajte 100 ml vode u kojoj se kuvao i štapnim mikserom ga usitnite toliko da se ljuskice ne mogu osetiti, po potrebi dodajte još vode.
Zagrejte maslac ili ulje, dodajte sitno seckani beli luk, odmah dodajte i pire od graska, mešajte par minuta i dosolite po ukusu.
Poslužiti uz pileće šnicle.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare