Piletina u sosu od gorgonzole i muskatnog oraščića

author
Coolinarika
09. feb. 2022. 13:36
Hero section image
Piletina, sos, sir
Shutterstock | Shutterstock

Sos koji se odlično slaže sa pilećim belim mesom.

Sastojci:

- 40 g maslaca

- 200 g gorgonzole

- 200 ml pavlake za kuvanje

- so i biber po želji

- muskatni oraščic

- belo meso, isečeno na šnicle

Priprema:

Na umerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte izmrvljenu gorgonzolu, uz konstantno mešanje da se sir lepo otopi.

Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i začinite po ukusu.

Ostavite da ključa još par minuta, pa skinite sa šporeta.

U međuvremenu ispecite šnicle na gril tiganju ili na malo ulja u običnom tiganju.

Poslužite toplo preliveno sosom.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama