Piletina u sosu od kačkavalja

author
Coolinarika
05. mar. 2023. 14:12
Piletina, sos, sir
Shutterstock | Shutterstock

Piletina sa susamom u kremastom sosu.

Sastojci:

- 400 g pilećeg mesa

- 3 kašike brašna

- 1 kašika susama

- so, biber

- 30 g maslaca

- malo maslinovog ulja

- 150 ml mleka

- 50 g kačkavalja

- suvi biljni začin

- peršun

Priprema:

Pileće meso iseći na manje kocke, pa ga odmah pomešati sa suvim biljnim začinom, biberom, brašnom i susamom.

Zagrejati maslac i ulje, pa staviti piletinu i prziti par minuta uz konstantno mešanje.

Kad se piletina lepo isprži dodati mleko, peršun i pustiti par minute da se kuva.

Zatim dodati rendani sir i kad se istopi skloniti sa šporeta.

Ovo jelo odlično je uz salatu, a možete ga koristiti i za pravljenje sendviča ili jesti uz krompir pire.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama