
Pljeskavice od tikvica i pančete pečene u rerni.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- 2 kašike iseckane pančete
- 1 mocarela
- 2 kašike zobenih pahuljica
- malo usitnjenog peršuna
- so , biber
- maslinovo ulje
- po želji susam
Priprema:
Krupno narendane tikvice staviti u posudu sa maslinovim uljem dodati beli luk i dinstati par minuta dok ne ispari voda iz tikvica.
Malo ohlađenim tikvicama dodati jaje, peršun,pančetu, pahuljice, so i biber.
Dobro promešati, oblikovati kuglice, a u sredinu svake staviti kockicu mocarele, pa malo dlanovima pritisnuti.
Po želji uvaljati u susam.
Staviti na pleh obložen papirom,svaku pljeskavicu poprskati maslinovim uljem. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare