Oglas

Pljeskavice od tikvica

author
Coolinarika
07. apr. 2021. 09:15
tikvice, pljeskavice
Shutterstock | Shutterstock

Pljeskavice od tikvica i pančete pečene u rerni.

Oglas

Sastojci:

- 1 tikvica

- 1 jaje

- 2 čena belog luka

- 2 kašike iseckane pančete

- 1 mocarela

- 2 kašike zobenih pahuljica

- malo usitnjenog peršuna

- so , biber

- maslinovo ulje

- po želji susam

Priprema:

Krupno narendane tikvice staviti u posudu sa maslinovim uljem dodati beli luk i dinstati par minuta dok ne ispari voda iz tikvica.

Malo ohlađenim tikvicama dodati jaje, peršun,pančetu, pahuljice, so i biber.

Dobro promešati, oblikovati kuglice, a u sredinu svake staviti kockicu mocarele, pa malo dlanovima pritisnuti.

Po želji uvaljati u susam.

Staviti na pleh obložen papirom,svaku pljeskavicu poprskati maslinovim uljem.  Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama