Posna pita od pirinča

author
Coolinarika
10. nov. 2022. 09:12
Hero section image
Pita, savijača
Shutterstock | Shutterstock

Čuvena pirinčara, odlična i kada se ohladi.

Sastojci:

- 500 g kora za pitu

- 200 g pirinča

- 300 g mladog praziluka

- 2 šargarepe

- so, biber

- malo ulja

I još…

- 400 ml vode

- 1 kašičica suvog biljnog začina, po želji

Priprema:

Praziluk oprati, iseći na kolutove, šargarepu izrendati na krupno, pa sve zajedno prodinstati.

Pirinač skuvati u posoljenoj vodi.

Prodinstano povrće sjediniti sa pirinčem, posoliti po potrebi i pobiberiti.

Uzeti jednu koru, premazati mešavinom vode i ulja, staviti drugu koru i rasporediti dobijeni nadev.

Zarolati dužom stranicom i napraviti puža.

Isto uraditi i sa ostatkom materijala, pa svaku savijati oko prvog puža. Kada završite, premažite pitu uljem i vodom.

Peći na temperaturi od 190 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok kore ne dobiju lepu boju.

U međuvremenu pripremiti preliv.

Prokuvati 400 ml vode i kašičicu suvog biljnog začina. Vruću pitu preliti mlakim prelivom i vratiti na nekoliko minuta u rernu.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama