Čuvena pirinčara, odlična i kada se ohladi.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 200 g pirinča
- 300 g mladog praziluka
- 2 šargarepe
- so, biber
- malo ulja
I još…
- 400 ml vode
- 1 kašičica suvog biljnog začina, po želji
Priprema:
Praziluk oprati, iseći na kolutove, šargarepu izrendati na krupno, pa sve zajedno prodinstati.
Pirinač skuvati u posoljenoj vodi.
Prodinstano povrće sjediniti sa pirinčem, posoliti po potrebi i pobiberiti.
Uzeti jednu koru, premazati mešavinom vode i ulja, staviti drugu koru i rasporediti dobijeni nadev.
Zarolati dužom stranicom i napraviti puža.
Isto uraditi i sa ostatkom materijala, pa svaku savijati oko prvog puža. Kada završite, premažite pitu uljem i vodom.
Peći na temperaturi od 190 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok kore ne dobiju lepu boju.
U međuvremenu pripremiti preliv.
Prokuvati 400 ml vode i kašičicu suvog biljnog začina. Vruću pitu preliti mlakim prelivom i vratiti na nekoliko minuta u rernu.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas