
Jednostavan i veoma ukusan potaž.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 2 praziluka
- 300 g pečuraka
- 2 krompira
- 1/2 l vode
- so, biber
- 100 ml neutralne pavlake/kiselu pavlaku
- sveže lišće peršuna
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Praziluk i šargarepu iseći na sitne kockice, pa prodinstati na ulju.
Zatim dodati soli po ukusu, biber i peršun, krompir isečen na kockice i doliti vode po potrebi.
Kada se lepo ukrčka povrće, dodati sitno seckane pečurke i kiselu/neutralnu pavlaku.
Skinuti sa šporeta nakon 15 minuta i sve pažljivo izmiksati štapnim mikserom.
Služiti toplo uz neutralnu ili kiselu pavlaku.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare