
Krem supa koja će vam prijati ovih dana.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice crnog luka
- 1 glavica ljubičastog luka
- 4 sveže šargarepe
- 2 rog paprike
- 5 krompira
- 80 g korena peršuna
- 80 g korena celera
- 1 kašika mlevenog bibera
- so, po ukusu
- 2,5 l vode
- 1/2 kašike belog luka u prahu
- 2-3 parčeta hleba
Priprema:
Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
Crni luk očistiti i sitno naseckati, a ljubičasti iseći na kolutove.
Krompir i šargarepu očistiti, isprati vodom i iseći na kocke.
Papriku isprati vodom i iseći na trakice.
Koren celera i peršuna oljuštiti, isprati vodom i sitno naseckati.
Hleb iseći na kockice.
Krompir, šargarepu, papriku i ljubičasti luk staviti u tepsiju i peći oko pola sata.
Na ulju popržiti crni luk i koren celera i peršuna. Dinstati dok povrće ne omekša. Po potrebi zaliti sa malo vode i promešati.
Dodati pečeno povrće i nastaviti sa dinstanjem još par minuta, pa dodati vodu i ostaviti da provri.
Zatim začiniti i štapnim mikserom izmiksati do željene gustine.
Na tiganju, bez ulja, propržiti kockice hleba, pa poslužiti uz krem supu.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas