Povrtna krem supa

author
Coolinarika
27. feb. 2023. 13:19
Krem supa, krompir, šargarepa
Shutterstock | Shutterstock

Krem supa koja će vam prijati ovih dana.

Sastojci:

- 3 kašike maslinovog ulja

- 2 glavice crnog luka

- 1 glavica ljubičastog luka

- 4 sveže šargarepe

- 2 rog paprike

- 5 krompira

- 80 g korena peršuna

- 80 g korena celera

- 1 kašika mlevenog bibera

- so, po ukusu

- 2,5 l vode

- 1/2 kašike belog luka u prahu

- 2-3 parčeta hleba

Priprema:

Tepsiju obložiti papirom za pečenje.

Crni luk očistiti i sitno naseckati, a ljubičasti iseći na kolutove.

Krompir i šargarepu očistiti, isprati vodom i iseći na kocke.

Papriku isprati vodom i iseći na trakice.

Koren celera i peršuna oljuštiti, isprati vodom i sitno naseckati.

Hleb iseći na kockice.

Krompir, šargarepu, papriku i ljubičasti luk staviti u tepsiju i peći oko pola sata.

Na ulju popržiti crni luk i koren celera i peršuna. Dinstati dok povrće ne omekša. Po potrebi zaliti sa malo vode i promešati.

Dodati pečeno povrće i nastaviti sa dinstanjem još par minuta, pa dodati vodu i ostaviti da provri.

Zatim začiniti i štapnim mikserom izmiksati do željene gustine.

Na tiganju, bez ulja, propržiti kockice hleba, pa poslužiti uz krem supu.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama