Prolećna čorba

Cooking 20. mar 202312:10 1 komentar
Shutterstock

Prolećna čorba sa povrćem.

Sastojci:

– 3 šargarepe

– 3 krompira

– 1 koren peršuna

– 1/2 celera

– 2 l pileće ili povrtne supe (može i kocka)

– 1 veza mirođije

– 1/2 šolje graška

– po nekoliko cvetova brokolija i karfiola

– 2 kašike kisele pavlake

– po ukusu so i biber

Priprema:

Krompir, šargarepu, celer i peršun iseckati na kockice. Staviti ih u lonac, dodati karfiol i grašak, sipati supu, dodati začine i iseckanu mirođiju, pa staviti da se kuva.

Kada povrće bude skoro meko, dodati brokoli i kuvati nekoliko minuta, da brokoli omekša.

Sipati čorbu u tanjir, pa dodati kiselu pavlaku i poslužiti.

Prijatno!

Komentari (1)

Vidi sve komentare