Punjeni đevreci

author
Coolinarika
08. feb. 2022. 07:40
>
00:58
Hero section image
Punjeni đevreci, peciva
Shutterstock | Shutterstock

Punjeno pecivo, odličan predlog za doručak kod kuće, ali i za poneti.

Sastojci:

- 200 ml meka

- 50 g mekog maslaca

- 440 g brašna

- 1 kesica  suvog kvasca

- 1 kašičica praška za pecivo

- 1 celo jaje i 1 belance

- 1,5 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

Punjenje:

- 150 g sira

- peršun po ukusu

Za premazivanje:

- 1 žumance, malo mleka, semenke po želji

Priprema:

Mleko i maslac zagrejati da bude mlako. Brašno pomešati sa suvim sastojcima, dodati smesu sa mlekom  kao i jaje, belance i fino umesiti.

Pustiti 30 minuta da miruje. Sir izdrobiti, dodati sitno seckani peršun i fino promešati.

Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Testo staviti na pobrašnjenu podlogu i podeliti na 12 jednakih delova.

Svaki deo razviti i na sredinu staviti po 1-2 kašike punjenja. Zaviti, malo pritisnuti, pa saviti u krug, krajeve zatvoriti. Ostaviti da miruju oko 20 minuta.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Peciva premazati sa mešavinom žumanceta i mleka, posuti preko semenke po želji i peći peciva oko 25 minuta.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama