Punjeni patlidžan

Cooking 19. dec 202214:39 1 komentar
Shutterstock

Posno i veoma ukusno jelo iz rerne.

Sastojci:

– 3 srednja patlidžana

– 1 glavica crnog luka

– 200 g šampinjona

– 200 ml paradajz pelata

– 125 g pirinča

– malo peršuna

– čeri paradajz

– suvi biljni začin

– so, biber

– maslinovo ulja

Priprema:

Patlidžane dobro oprati i prepoloviti ih. Zatim izdubiti meso i napraviti male „lađice“. Posoliti patlidžan, prevrnuti ga i ostaviti da stoji neko vreme, zatim isprati vodom.

Luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju, pa dodati meso patlidžana, koje smo prethodno iseckali na sitne kockice, posolili i ostavili da stoji kraće vreme.

Nakon toga dodati isečene pečurke i dinstati 10 minuta, pa dodati pelat.

Pirinač skuvati posebno i kad bude gotov izmešati ga sa povrćem i dodati peršun i ostale začine po želji.

Napuniti polovine patlidžana i na površinu svake staviti šeri paradajz.

Poređati na pleh i peći oko 20 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Komentari (1)

Vidi sve komentare