
Posno i veoma ukusno jelo iz rerne.
Sastojci:
– 3 srednja patlidžana
– 1 glavica crnog luka
– 200 g šampinjona
– 200 ml paradajz pelata
– 125 g pirinča
– malo peršuna
– čeri paradajz
– suvi biljni začin
– so, biber
– maslinovo ulja
Priprema:
Patlidžane dobro oprati i prepoloviti ih. Zatim izdubiti meso i napraviti male „lađice“. Posoliti patlidžan, prevrnuti ga i ostaviti da stoji neko vreme, zatim isprati vodom.
Luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju, pa dodati meso patlidžana, koje smo prethodno iseckali na sitne kockice, posolili i ostavili da stoji kraće vreme.
Nakon toga dodati isečene pečurke i dinstati 10 minuta, pa dodati pelat.
Pirinač skuvati posebno i kad bude gotov izmešati ga sa povrćem i dodati peršun i ostale začine po želji.
Napuniti polovine patlidžana i na površinu svake staviti šeri paradajz.
Poređati na pleh i peći oko 20 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Komentari (1)
Vidi sve komentare