Banana hleb – slana varijanta

Cooking 03. mar 202407:30 0 komentara
Shutterstock/Nicole Mulstay

Banana hleb pored slatke ima i svoju slanu varijantu.

Sastojci:

– 3 zrele banane

– 1/4 šolje otopljenog putera ili maslinovog ulja

– 2 jaja

– 2 šolje brašna (može biti belo ili integralno)

– 1 kašičica praška za pecivo

– 1/2 kašičice sode bikarbone

– 1/2 kašičice soli

– 1/2 šolje seckanih svežih biljaka (peršun, vlašac, bosiljak)

– 1/2 šolje rendanog sira (čedar, parmezan, gauda)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite i pobrašnite pleh za hleb.

U velikoj činiji, izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatke. Dodajte otopljeni puter ili maslinovo ulje i jaja. Dobro promešajte.

U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa bananama, mešajući sve dok se ne sjedini.

Dodajte seckane sveže biljke i rendani sir u smesu i promešajte.

Sipajte smesu u pripremljen pleh za hleb.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 45 do 55 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.

Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi nekoliko minuta pre nego što izvadite hleb iz pleha. Nakon toga ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja, piše City Magazine.

Ovaj slani banana hleb je odličan kao prilog uz supu, salatu ili kao međuobrok.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!