Bela čorba sa piletinom i karfiolom

author
Coolinarika
19. apr. 2023. 14:32
Bela čorba, karfiol
Shutterstock | Shutterstock

Recept za veoma ukusnu čorbu sa mesom i povrćem.

Sastojci:

- 500 g pilećeg mesa bez kožice

- 1 manja glavica karfiola

- 1 kašika mešavine suvih začina

- 1 dl mleka

- 1 dl kisele pavlake

- 2-3 čena belog luka

- so, biber i ulje za prženje

- 2-3 kašike brašna

Priprema:

Karfiol iseći na manje komade, pa zajedno sa usitnjenom piletinom staviti da se kuva. Posoliti i pobiberiti. Kuvati oko 20 -30 minuta.
Na ulju propržiti beli luk, (vrlo malo) pa dodati  brašno, promešati i zaliti ga supom u kojoj su se kuvali karfiol i piletina.

Masa treba da bude malo gušća, pa dodati usitnjeno meso, karfiol i mešavinu začina. Kuvati oko 10 minuta.

Dodati mleko, a gustinu odredite sami. Ako je mnogo gusto dodajte malo tople vode. Na kraju umešajte kiselu pavlaku, pa ostaviti čorbu da odstoji nekoliko minuta pre služenja.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama