Bela čorba sa piletinom i karfiolom
Recept za veoma ukusnu čorbu sa mesom i povrćem.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa bez kožice
- 1 manja glavica karfiola
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 1 dl mleka
- 1 dl kisele pavlake
- 2-3 čena belog luka
- so, biber i ulje za prženje
- 2-3 kašike brašna
Priprema:
Karfiol iseći na manje komade, pa zajedno sa usitnjenom piletinom staviti da se kuva. Posoliti i pobiberiti. Kuvati oko 20 -30 minuta.
Na ulju propržiti beli luk, (vrlo malo) pa dodati brašno, promešati i zaliti ga supom u kojoj su se kuvali karfiol i piletina.
Masa treba da bude malo gušća, pa dodati usitnjeno meso, karfiol i mešavinu začina. Kuvati oko 10 minuta.
Dodati mleko, a gustinu odredite sami. Ako je mnogo gusto dodajte malo tople vode. Na kraju umešajte kiselu pavlaku, pa ostaviti čorbu da odstoji nekoliko minuta pre služenja.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare