Recept dana: Čokoladni čizkejk koji se ne peče
Čokoladni čizkejk, pravo uživanje za ljubitelje čokolade.
Sastojci:
- 100 g maslac, otopljenog, plus za premazivanje kalupa
- 110 g keksa sa crnom čokoladom
- 160 g keksa bez glazure
- 60 g ovsenih pahuljica
- 3 kašike čokoladnog krema po izboru
- 360 g krem sira
- 250 g maskarponea
- 60 g šećera u prahu
- 200 g crne čokolade, istopljene i malo ohlađene
- 2-3 kašike mleka
- 2 kašike pečenih lešnika, iseckanih
Priprema:
Četvrtasti kalup dimenzija 23×23 cm ili okrugli kalup prečnika 25 cm lagano premažite maslacem i obložite papirom za pečenje, tako da višak prelazi ivice, pa ga stavite u frižider.
Ostavite dva keksa s čokoladom sa strane, a ostale fino sameljite. Dodajte ovsene pahuljice, otopljeni maslac i jednu kašiku čokoladnog krema i izblendajte dok se sve ne sjedini, piše Punkufer.hr.
Utisnite smesu u ohlađeni kalup, počevši od uglova, a onda sve poravnajte dnom čaše. Ohladite najmanje 30 minuta.
Električnim mikserom umutite krem sir, maskarpone i šećer u prahu. Kada se šećer istopi u smesi, dodajte istopljenu čokoladu, preostali čokoladni krem i dve kašike mleka, pa izmiksajte dok se sve ne sjedini.
Ako vam smesa deluje pregusto, dodajte još jednu kašiku mleka. Dobijen krem prebacite kašikom na ohlađeni keks i izravnajte špatulom.
Neiskorišćene keksiće izmrvite, pomešajte sa iseckanim pečenim lešnicima i pospite po kolaču.
Ohladite najmanje četiri sata ili preko noći.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare