Recept dana: Čokoladni čizkejk koji se ne peče

author
Punkufer.hr
15. jun. 2024. 07:57
>
15:49
Čokoladni čizkejk
Shutterstock/Serhii Opikanets | Shutterstock/Serhii Opikanets

Čokoladni čizkejk, pravo uživanje za ljubitelje čokolade.

Sastojci:


- 100 g maslac, otopljenog, plus za premazivanje kalupa

- 110 g keksa sa crnom čokoladom

- 160 g keksa bez glazure

- 60 g ovsenih pahuljica

- 3 kašike čokoladnog krema po izboru

- 360 g krem sira

- 250 g maskarponea

- 60 g šećera u prahu

- 200 g crne čokolade, istopljene i malo ohlađene

- 2-3 kašike mleka

- 2 kašike pečenih lešnika, iseckanih

Priprema:


Četvrtasti kalup dimenzija 23×23 cm ili okrugli kalup prečnika 25 cm lagano premažite maslacem i obložite papirom za pečenje, tako da višak prelazi ivice, pa ga stavite u frižider.

Ostavite dva keksa s čokoladom sa strane, a ostale fino sameljite. Dodajte ovsene pahuljice, otopljeni maslac i jednu kašiku čokoladnog krema i izblendajte dok se sve ne sjedini, piše Punkufer.hr.

Utisnite smesu u ohlađeni kalup, počevši od uglova, a onda sve poravnajte dnom čaše. Ohladite najmanje 30 minuta.

Električnim mikserom umutite krem sir, maskarpone i šećer u prahu. Kada se šećer istopi u smesi, dodajte istopljenu čokoladu, preostali čokoladni krem i dve kašike mleka, pa izmiksajte dok se sve ne sjedini.

Ako vam smesa deluje pregusto, dodajte još jednu kašiku mleka. Dobijen krem prebacite kašikom na ohlađeni keks i izravnajte špatulom.

Neiskorišćene keksiće izmrvite, pomešajte sa iseckanim pečenim lešnicima i pospite po kolaču.

Ohladite najmanje četiri sata ili preko noći.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama