Recept dana: Čorba od bundeve i jabuke

Cooking 20. okt 202407:20 0 komentara
Shutterstock

Čorba idealna za jesenje dane.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 500 g očišćene bundeve

– 1 jabuka (granny smith)

– 1 manji crni luk

– 2 čen belog luka

– 2 kašike maslinovog ulja

– so, biber, mljeveni muškatni oraščić

Za posluživanje:

– prepečene semenke bundeve

– seckani peršun

Priprema:

Bundevu isecite, uklonite semenke i stavite na pleh obložen papirom. Zatim stavite jabuku isečenu na pola, narezani luk i čen belog luka.

Prelijte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Pecite oko 40 minuta, ili dok meso bundeve ne omekša.

Kašikom izvadite meso bundeve, pa ga zajedno sa jabukom, crnim i belim lukom sameljite u pire, piše Coolinarika.

Stavite u šerpu, dodajte vodu da dobijete željenu gustinu, so, muskatni oraščić i biber. Zagrejte, i kada provri kuvajte nekoliko minuta.

Toplu supu servirajte posutu prepečenim semenkama bundeve i seckanim peršunom

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!