Oglas

Recept dana: Pečene breskve sa sladoledom od vanile

author
vijesti.me
20. jun. 2025. 14:51
shutterstock_162766559
Shutterstock/Alexander Demyanenko/ Ilistracija

Priprema je jednostavna, a rezultat je kremast, sočan i neodoljiv

Oglas

Kada vam je potreban lagan, voćni desert pečene breskve sa sladoledom od vanile su savršen izbor.

Sastojci:

1 zrela, čvrsta breskva

Oglas

Maslinovo ulje

Prstohvat soli

Smeđi šećer

1/2 kašičice cimeta

Oglas

1/2 kašičice maslaca

1/2 kašičice ekstrakta vanile

1 kašika šećera

Sladoled od vanile (za serviranje)

Oglas

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa i obložite malu vatrostalnu posudu papirom za pečenje.

Presecite breskvu na pola i izvadite košticu. Premažite je maslinovim uljem, dodajte prstohvat soli i malo cimeta. Stavite u rernu (presečenom stranom nadole) i pecite 10 minuta, prenosi Vijesti.hr.

U međuvremenu, pomešajte maslac, beli šećer, ostatak cimeta i ekstrakt vanile u pastu.

Oglas

Izvadite breskve, okrenite ih i stavite pastu od maslac u šupljinu. Pecite još 10 do 15 minuta.

Ostavite ih da se malo ohlade, pospite smeđim šećerom, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa kuglom sladoleda.

Savet: Umesto vanile, probajte lavandu ili med za dodatni mediteranski ukus.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama