Recept dana: Piletina sa povrćem u sosu od sira
Piletina koja se topi u ustima.
Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica svežeg brokolija
- 150 g rendanog sira
- sol, biber, beli luk
- 2 kašike prezle
Sos:
- 50 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 600 ml mleka
- 150 g prezle
- sol, biber, muskatni oraščić, po želji
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Očistite brokoli i razdvojite ga na cvetove. Kuvajte ga pet minuta u ključaloj slanoj vodi.
Za to vreme isecite pileće belo meso na kockice i propržite ga na maslacu.
Pripremite sos: Na maslacu propržite brašno, sklonite sa ringle i dodajte mleko uz stalno mešanje da se ne naprave grudvice.
Dodajte pavlaku za kuvanje i sir, začinite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
Duboki sud premažite maslacem i pospite prezlama. Pomešajte brokoli i piletinu i stavite u činiju. Prelijte gotovim sosom, a na kraju pospite rendanim sirom.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare