
Ukoliko ste ljubitelj bundeve, vanile i začina za medenjake, sigurno ćete uživati u ovoj poslastici.
Sastojci:
– 1 l mleka
– 200 g šećera
– 100 g gustin
– 2 kesice vanilin šećera
– cimet ili začin za medenjake po ukusu
– 600 g pirea od bundeve*
Dekoracija:
– 1 kesica šlag krema
– 150 ml hladnog mleka
– 2-3 kašike pirea od bundeve
– mleveni cimet
Priprema:
U 2 dl mleka rastvoriti gustin. Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati šećer i sačekati da provri. Sipati razmućeni gustin i kuvati na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.
Dodati vanilin šećer, cimet/začin za medenjake i pire od bundeve. Izmešati i sipati u čaše ili činije.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru. Dekorisati pireom od bundeve, umućenim šlag kremom i cimetom.
Pire od bundeve – priprema:
Pire od bundeve ćete napraviti tako što ćete 600 g očišćene bundeve iseći na manje komade, staviti u šerpu, sipati malo vode (1dl) i kuvati na srednoj ili nižoj temperaturi 15-tak minita, odnosno dok bundeva ne omekša, a voda ispari.
Ukoliko ostane malo vode, ocedite je, pa štapnim mikserom ispasirajte kuvanu bundevu, piše Kristina Gašper autorka bloga Domaćica za vas.
Možete napraviti više pirea kako biste imali i za dekoraciju, prenosi Danas.
Komentari ()
Vidi sve komentare