Recept dana: Štrudla sa džemom i orasima

Cooking 11. maj 202407:29 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Poslastica u čijem ukusu ćete uživati.

Sastojci:

– 350 g brašna tip 500

– 150 g oštrog brašna

– 1/2 kašičice soli

– 2 kašike vanilin šećera

– rendana limunova kora

– 4 kašike ulja

– 3 dl mlake vode

– 15 g svežeg kvasca

Fil:

– 450 g mlevenih oraha

– 15 kašika džema od kajsija

– 1 kašika vanilin šećera

Priprema:

Izmešajte kvasac, malo šećera, malo vode i brašna, pa ostavite da naraste, na toplom mestu.

U posudu za mešenje sipajte suve sastojke, izmešajte ih, napravite udubljenje, dodajte tečne sastoje i nadošao kvasac.

Umesite glatko testo, dobro ga upakujte i ostavite ga da naraste. Podelite ga na tri dela, napravite jufkice, pokrijte ih i ostavite da se odmore 15 minuta.

Za to vreme napravite fil – sjedinite sve navedne sastojke i podelite na tri dela.

Svaku jufku razvijte u pravougaonik okvirnih dimenzija 30×25 cm, premažite filom i uvijte štrudle (po široj strani).

Štrudle premažite uljem i ostavite ih da odstoje 20 minuta. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Prohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu, po želji.

A ako štrudlu obogatite jajima, mlekom i mašću ili puterom, biće još ukusnija – prava starinska, predlaže Domaćica za vas, prenosi Danas.rs.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!