Recept dana: Tulumbe

Cooking 31. mar 202407:30 3 komentara
Shutterstock/gorkem demir

Slatke i mnogima omiljene.

Sastojci:

Za testo:

– 1 šolja vode

– 1 šolja brašna

– 3 jaja

– prstohvat soli

– ulje za prženje

Za šerbet:

– 3 šolje šećera

– 3 šolje vode

– sok od pola limuna

Priprema:

Prvo pripremite šerbet tako što ćete u šerpu sipati šećer i vodu. Stavite na šporet i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte sok od limuna i kuvajte još nekoliko minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

U drugu šerpu sipajte vodu i stavite da proključa. Dodajte prstohvat soli i brašno. Mešajte energično dok se smesa ne zgusne i počnu da se stvaraju mehurići.

Sklonite smesu sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i dobro mešajte da se sjedini sa smesom.

U tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Uzmite špric za tulumbe ili kesu za šlag i napunite je smesom. Istiskajte smesu u tiganj, praveći tulumbe dužine oko pet centimetara, piše City Magazine.

Pržite tulumbe u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđe boje. Vadite ih iz ulja i odmah ih potapajte u ohlađeni šerbet.

Ostavite tulumbe da odstoje u šerbetu barem nekoliko sati pre služenja kako bi upile sav ukus.

Poslužite ohlađene.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare