Recept za domaću projaru

author
City Magazine
17. nov. 2023. 06:31
>
14:36
Proja, projara
Shutterstock | Shutterstock

Tradicionalna projara "na čaše".

Sastojci:

- 2 šolje kukuruznog brašna

- 1 šolja pšeničnog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 1/2 kašičice soli

- 2 šolje jogurta

- 2 jaja

- 1/2 šolje ulja

*mera: šolja od 2 dl

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so u velikoj posudi.

Dodajte jogurt i dobro promešajte.
U drugoj posudi umutite jaja i dodajte ih smesi, zajedno s uljem.

Dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu sipajte u podmazanu pleh.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta, ili dok projara ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi pre sečenja, prenosi City Magazine.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama