Recept za domaću projaru

Cooking 17. nov 202306:31 7 komentara
Shutterstock

Tradicionalna projara "na čaše".

Sastojci:

– 2 šolje kukuruznog brašna

– 1 šolja pšeničnog brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1/2 kašičice soli

– 2 šolje jogurta

– 2 jaja

– 1/2 šolje ulja

*mera: šolja od 2 dl

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so u velikoj posudi.

Dodajte jogurt i dobro promešajte.

U drugoj posudi umutite jaja i dodajte ih smesi, zajedno s uljem.

Dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu sipajte u podmazanu pleh.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta, ili dok projara ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.

Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi pre sečenja, prenosi City Magazine.

Prijatno!