
Tradicionalno, knedle se pune šljivama, ali i sa čokoladom su jednako dobre.
Sastojci:
Za testo:
– 600 g pire krompira
– 2 kašike maslaca
– 1 jaje
– 200 g brašna
Punjenje:
– čokoladne kocke ili čokoladni namaz
Dodatno:
– prezle
Priprema:
Pripremite pire krompir. U pire dodajte jaje, dve kašike otopljenog maslaca i brašno, pa napravite kompaktno testo.
Testo treba da bude mekano i ne treba da ga valjate.
Uzmite testo kašikom, raširite ga na dlanu i dodajte kocku čokolade ili kašičicu čokoladnog namaza. Napravite loptu.
Pažljivo dodajte knedle u ključalu i posoljenu vodu. Čim isplivaju na površinu, izvadite ih iz vode.
Na malo masnoće propržiti prezle dok ne zamirišu i porumene.
Uvaljajte knedle u prezle i poslužite.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare