Krmenadle u sosu od limuna i majčine dušice

author
Coolinarika
20. jan. 2024. 07:30
>
20:58
Svinjske krmenadle
Shutterstock/Gaak/Ilustracija | Shutterstock/Gaak/Ilustracija

Jelo u kome će ljubitelji mesa uživati.

Sastojci:

(za 3 osobe)

- 3 veće ili 6 manjih svinjskih krmenadli bez koske

- 3 čena protisnutog belog luka

- mešavina začina od majčine dušice, origana, bosiljka, belog luka u prahu, aleve paprike, soli i bibera

- 4-5 kašika maslaca

- sok jednog manjeg limuna

- malo narendane kore limuna

- 1/4 šolje belog vina

- morska so

- majčina dušica

- sveže mleveni crni biber

- neutralna pavlaka po želji

Priprema:

Oprano i posušeno meso posuti mešavinom začina, nežno utapkati i pržiti na pola količine maslaca, zagrejanog na srednjoj temperaturi, oko 6-7 minuta po strani.
Pržene krmenadle izvaditi na tanjir i pokriti da se ne hlade.

U tiganj dodati vino, limunov sok, koricu, protisnut beli luk, malo majčine dušice, soli i bibera, smanjiti vatru, mešanjem pokupiti sa dna tiganja ostatke od prženja, vratiti meso i dinstati oko 15-20 minuta uz jedno okretanje.

Ponovo izvaditi meso, dodati preostali maslac, po želji malo neutralne pavlake, dovesti do vrenja, smanjiti temperaturu i prokuvati kratko da se zgusne.

Pržene krmenadle preliti dobijenim umakom i poslužiti uz prilog i salatu po želji.

Prijatno!

Recept Gordane Danilov objavila je Coolinarika.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama