Krmenadle u sosu od limuna i majčine dušice
Jelo u kome će ljubitelji mesa uživati.
Sastojci:
(za 3 osobe)
- 3 veće ili 6 manjih svinjskih krmenadli bez koske
- 3 čena protisnutog belog luka
- mešavina začina od majčine dušice, origana, bosiljka, belog luka u prahu, aleve paprike, soli i bibera
- 4-5 kašika maslaca
- sok jednog manjeg limuna
- malo narendane kore limuna
- 1/4 šolje belog vina
- morska so
- majčina dušica
- sveže mleveni crni biber
- neutralna pavlaka po želji
Priprema:
Oprano i posušeno meso posuti mešavinom začina, nežno utapkati i pržiti na pola količine maslaca, zagrejanog na srednjoj temperaturi, oko 6-7 minuta po strani.
Pržene krmenadle izvaditi na tanjir i pokriti da se ne hlade.
U tiganj dodati vino, limunov sok, koricu, protisnut beli luk, malo majčine dušice, soli i bibera, smanjiti vatru, mešanjem pokupiti sa dna tiganja ostatke od prženja, vratiti meso i dinstati oko 15-20 minuta uz jedno okretanje.
Ponovo izvaditi meso, dodati preostali maslac, po želji malo neutralne pavlake, dovesti do vrenja, smanjiti temperaturu i prokuvati kratko da se zgusne.
Pržene krmenadle preliti dobijenim umakom i poslužiti uz prilog i salatu po želji.
Prijatno!
Recept Gordane Danilov objavila je Coolinarika.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas