Mafini sa šargarepom

author
Coolinarika
19. apr. 2023. 19:01
>
14:23
Mafini, šargarepa
Shutterstock | Shutterstock

Slatki mafini koji brzo nestaju sa tanjira.

Sastojci:

- 2 žumanca

- 150 g šećera

- 1 vanil šećer

- 180 g maslaca sobne temperature

- 150 ml mleka

- 200 g brašna

- 1/2 praška za pecivo

- 180 g rendane šargarepe

- 2 belanca-sneg

- prstohvat soli

- maslac i brašno za kalupe

Priprema:

Pripremiti kalupe za mafine. Premazati otopljenim maslacem pomoću četkice i posuti brašnom.

Prosejati brašno sa praškom za pecivo.
Šargarepu izrendati na sitno, pa je preliti mlekom (150 ml) da ne potamni.

Belanca umututi u čvrst sneg sa prstohvatom soli.

Žumanca, šećer, vanil šećer i maslac isečen na manje komade miksati dok smesa ne postane penasta.

Mleko u kome je bila šargarepa dodavati u smesu od žumanaca naizmenično sa brašnom, miksajući da se sastojci povežu.

Kašikom umešati rendanu šargarepu i na kraju lagano i pomalo umešati sneg od belanaca.

Smesu rasporediti u pripremljene kalupe i peći u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 30 minuta.

Po želji mafine posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama