
Slatki mafini koji brzo nestaju sa tanjira.
Sastojci:
- 2 žumanca
- 150 g šećera
- 1 vanil šećer
- 180 g maslaca sobne temperature
- 150 ml mleka
- 200 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 180 g rendane šargarepe
- 2 belanca-sneg
- prstohvat soli
- maslac i brašno za kalupe
Priprema:
Pripremiti kalupe za mafine. Premazati otopljenim maslacem pomoću četkice i posuti brašnom.
Prosejati brašno sa praškom za pecivo.
Šargarepu izrendati na sitno, pa je preliti mlekom (150 ml) da ne potamni.
Belanca umututi u čvrst sneg sa prstohvatom soli.
Žumanca, šećer, vanil šećer i maslac isečen na manje komade miksati dok smesa ne postane penasta.
Mleko u kome je bila šargarepa dodavati u smesu od žumanaca naizmenično sa brašnom, miksajući da se sastojci povežu.
Kašikom umešati rendanu šargarepu i na kraju lagano i pomalo umešati sneg od belanaca.
Smesu rasporediti u pripremljene kalupe i peći u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 30 minuta.
Po želji mafine posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas