Pastrmka u marinadi

author
Coolinarika
14. apr. 2023. 07:01
>
10:18
Pastrmka, povrće
Shutterstock | Shutterstock

Recept za posni ručak.

Sastojci:

- 2 pastrmke (oko 400 g)

- 2 čena belog luka

- 1 vezica svežeg peršuna

- so, biber

- maslinovo ulje

- limunov sok

Priprema:

Sveži peršun i beli luk iseckati na sitno i napraviti marinadu sa malo maslinovog ulja (ulja ne treba da bude previše, 2-3 kašike, jer ovom smesom kasnije punite pastrmku).

U posudu sipati maslinovo ulje, dodati biber i limunov sok.
Očišćenu i posoljenu ribu prebrisati ubrusnim paprirom da otklonimo višak vode.

Pastrmku zatim napuniti ranije pripremljenom marinadom od peršuna, belog luka i maslinovog ulja.

Ribu ostaviti na sat vremena u ranije pripremljenu mešavinu ulja, bibera i limunovog soka, pa ih povremeno okretati da bi što bolje upile marinadu.

Marinirane pastrmke staviti u pleh obložen pek-papirom poprskanim maslinovim uljem, a zatim staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Ribu peći oko 35 do 40 minuta, odnosno dok kožica lepo ne porumeni, a tokom pečenja okretati je minimum dva puta.

Poslužiti pastrmku uz kuvani krompir i salatu po izboru.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama