Piletina u kiselom mleku

author
klix.ba
26. maj. 2023. 06:30
>
14:14
Hero section image
Piletina, belo meso, sos
Shutterstock | Shutterstock

Recept je brz i jednostavan, a meso neverovatno sočno i ukusno.

Sastojci:

- 1 kg pilećeg belog mesa

- kašika suvog biljnog začina

- 1/2 kašičice mlevene ljute paprike

- 1/2 kašičice bibera

- kašika senfa

- 3 jaja

- 400 ml kiselog mleka

- 200 ml pavlake za kuvanje

- 5-6 malih kiselih krastavaca

- 200 g gaude

Priprema:

Pileće meso isecite na veće komade i začinite ga suvim biljnim začinom, ljutom paprikom, biberom i senfom. Sve dobro izmešati da se začini ravnomerno rasporede po mesu.
Uključite rernu na 200 stepeni. Umutite jaja i dodajte kiselo mleko. Sve izmešati i umešati kremu za kuvanje.

Meso poređajte u vatrostalnu ili keramičku posudu premazanu uljem. Prelijte prelivom od kiselog mleka, jaja i pavlake (pazite da meso bude potpuno pokriveno da ostane sočno tokom pečenja).

Odozgo narendajte kisele krastavce i poređajte listove gaude.

Pecite u rerni 30 minuta. Jelo možete poslužiti uz povrće, pirinač, krokete ili krompir.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama