Piletina u kiselom mleku

Cooking 26. maj 202306:30 2 komentara
Shutterstock

Recept je brz i jednostavan, a meso neverovatno sočno i ukusno.

Sastojci:

– 1 kg pilećeg belog mesa

– kašika suvog biljnog začina

– 1/2 kašičice mlevene ljute paprike

– 1/2 kašičice bibera

– kašika senfa

– 3 jaja

– 400 ml kiselog mleka

– 200 ml pavlake za kuvanje

– 5-6 malih kiselih krastavaca

– 200 g gaude

Priprema:

Pileće meso isecite na veće komade i začinite ga suvim biljnim začinom, ljutom paprikom, biberom i senfom. Sve dobro izmešati da se začini ravnomerno rasporede po mesu.

Povezane vesti

Uključite rernu na 200 stepeni. Umutite jaja i dodajte kiselo mleko. Sve izmešati i umešati kremu za kuvanje.

Meso poređajte u vatrostalnu ili keramičku posudu premazanu uljem. Prelijte prelivom od kiselog mleka, jaja i pavlake (pazite da meso bude potpuno pokriveno da ostane sočno tokom pečenja).

Odozgo narendajte kisele krastavce i poređajte listove gaude.

Pecite u rerni 30 minuta. Jelo možete poslužiti uz povrće, pirinač, krokete ili krompir.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare