Rižoto sa paradajzom i parmezanom

author
Coolinarika
12. apr. 2023. 06:01
>
22:03
Rižoto, paradajz
Shutterstock | Shutterstock

Recept za jelo od pirinča koje se brzo priprema.

Sastojci:

- 150 g pirinča

- 1 čen belog luka

- 30 g mekog maslaca

- peršun

- 150 g svežeg paradajza

- so, biber

- 400 ml vrele vode

- 1/2 kocke za supu

- 30 g parmezana

Priprema:

Zagrejati maslac, pa pržiti beli luk oko pola minuta. Dodati sitno seckani paradajz, odmah začiniti i promešati. Pustiti oko tri minuta da se krčka.

Zatim dodati pirinač, odmah začiniti solju i po želji biberom.

Kuvati uz povremeno mešanje i dodavanje vode u kojoj ste otopili kocku za supu, po potrebi, ali ne sve odjednom već pomalo.

Kad se pirinač skuva dodati parmezan, peršun po ukusu, izmešati i poslužiti rižoto.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama