Rižoto sa paradajzom i parmezanom
Recept za jelo od pirinča koje se brzo priprema.
Sastojci:
- 150 g pirinča
- 1 čen belog luka
- 30 g mekog maslaca
- peršun
- 150 g svežeg paradajza
- so, biber
- 400 ml vrele vode
- 1/2 kocke za supu
- 30 g parmezana
Priprema:
Zagrejati maslac, pa pržiti beli luk oko pola minuta. Dodati sitno seckani paradajz, odmah začiniti i promešati. Pustiti oko tri minuta da se krčka.
Zatim dodati pirinač, odmah začiniti solju i po želji biberom.
Kuvati uz povremeno mešanje i dodavanje vode u kojoj ste otopili kocku za supu, po potrebi, ali ne sve odjednom već pomalo.
Kad se pirinač skuva dodati parmezan, peršun po ukusu, izmešati i poslužiti rižoto.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas