Poslastica koja se brzo priprema.
Sastojci:
Tamna smesa:
- 125 g šećera
- 250 ml vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 75 g čokolade
- 250 g mlevenog keksa
- 125 g mlevenih oraha
- 1 kašika kakao praha
Fil:
- 125 g maslaca/margarina
- 125 g šećera u prahu
- 125 g mlevenog kikirikija
Priprema:
Prokuvajte vodu i šećer – kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja. Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer. Mešajte dok se čokolada ne otopi.
Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah. Mešanjem sjedinite sve sastojke.
Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.
Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.
Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.
Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3 litra – stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru. Isecite gornji deo kese i skinite ga.
Premažite polovinom fila sa kikirikijem i uvijte rolat. Isti je postupak i za drugi rolat.
Rolate držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Recept priredila Domaćica za vas, a prenosi Danas.rs.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas