Taljatele u sosu od paradajza i belog luka

author
City Magazine
04. apr. 2023. 13:45
Taljatele paradajz
Shutterstock | Shutterstock

Recept za jednostavnu testeninu sa povrćem.

Sastojci:

- 300 g taljatela

- 2 kašike maslinovog ulja

- 2 čena belog luka

- 400 g pasiranog paradajza

- so i biber, po ukusu

- parmezan

Priprema:

Skuvajte taljatele u posoljenoj vodi, osam do 10 minuta.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan beli luk i pržite ga dok ne omekša, oko jedan minut.

Dodajte pasirani paradajz u tiganj sa belim lukom, promešajte i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.

Procedite taljatele i dodajte ih u sos od paradajza. Promešajte da se sve lepo sjedini.

Pospite parmezanom i poslužite.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama