
Odlično se slažu uz kafu ili čaj.
Keksići biće još ukusniji ako im pored banana dodate suvo grožđe, brusnice, orašaste plodove, komadiće čokolade ili listove kokosa, piše missgastro/24sata.hr
Sastojci:
– 2 banane
– 50 ml mleka
– 1 jaje
– 1 kašika meda
– 100 g ovsenih pahuljica
– 1 kašičica cimeta
– 1/2 kašičice praška za pecivo
– 1/2 kašičice ekstrakta vanile
– prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa. Pleh obložite papirom za pečenje.
Zgnječite banane i pomešajte ih sa mlekom, umućenim jajetom, medom i ekstraktom vanile.
Zatim dodajte ovsene pahuljice, cimet, prašak za pecivo i so.
Dobijeno testo pomoću kašike rasporedite po papiru za pečenje s razmakom od nekoliko centimetara.
Pecite oko 15 minuta, dok ivice ne postanu zlatnosmeđe.
Ovi keksići biće još ukusniji ako im pored banana dodate suvo grožđe, brusnice, orašaste plodove, komadiće čokolade ili listove kokosa.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!