
Jednostavna poslastica koju će deca obožavati.
Sastojci:
3 veće, zrele banane
1 šoljica jagoda (oko 150 gr), svežih ili smrznutih
1/ 2 šoljice (oko 130 gr) punomasnog grčkog jogurta
1-2 kašike meda ili javorovog sirupa
1/ 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Prvi i najvažniji korak je priprema banana. Oljuštite ih, isecite na kriške debljine oko dva centimetra, poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na najmanje dva sata, idealno preko noći, piše Bigger Bolder Baking.
Dobro zamrznute banane su ključne za postizanje prave teksture.
Kada ste spremni za pripremu, prvo stavite grčki jogurt, med i ekstrakt vanile u blender, prenosi Net.hr.
Dodavanje tečnih sastojaka na dno pomaže blenderu da lakše pomera sečiva. Zatim dodajte zamrznute kriške banane i jagode.
Blendajte velikom brzinom dok smesa ne postane potpuno glatka i kremasta. Možda ćete morati da zaustavite blender nekoliko puta i koristite špatulu da biste gurnuli smesu prema sečivima.
Budite strpljivi jer ovaj proces može potrajati minut ili dva. Sladoled je gotov kada ne bude bilo komadića voća i kada je smesa gusta i glatka.
Poslužite odmah, dok je još mekan i kremast. Možete ukrasiti svežim voćem, mrvicama crne čokolade ili šarenim mrvicama.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare