Recept za domaću breskovaču
Rakija od samo četiri sastojka.
Sastojci:
- 1 kg breskve
- 1 litar votke
- 230 g šećera
- 130 ml vode
Priprema:
Prokuvajte vodu dok ne provri, a breskve operite. Zatim stavite breskve u ključalu vodu i kuvajte ih oko sedam minuta.
Pustite da se breskve ohlade.
Breskve pripremite za rakiju tako što ćete oljuštiti koru i odstraniti koštice, pa ih izmrvite blenderom ili štapnim mikserom i dodajte vodu.
Procedite breskve kroz gazu.
U ceđeni sok dodajte votku i šećer. Sipajte sadržaj u bocu i ostavite oko tri nedelje.
Sadržaj rakije ponovo procediti kroz gazu da bi se uklonio talog.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas