Recept za domaću breskovaču

author
Dnevnik.hr
02. jul. 2023. 08:04
>
14:49
6654565
Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia, Pixabay | Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia, Pixabay

Rakija od samo četiri sastojka.

Sastojci:

- 1 kg breskve

- 1 litar votke

- 230 g šećera

- 130 ml vode

Priprema:

Prokuvajte vodu dok ne provri, a breskve operite. Zatim stavite breskve u ključalu vodu i kuvajte ih oko sedam minuta.

Pustite da se breskve ohlade.

Breskve pripremite za rakiju tako što ćete oljuštiti koru i odstraniti koštice, pa ih izmrvite blenderom ili štapnim mikserom i dodajte vodu.

Procedite breskve kroz gazu.

U ceđeni sok dodajte votku i šećer. Sipajte sadržaj u bocu i ostavite oko tri nedelje.

Sadržaj rakije ponovo procediti kroz gazu da bi se uklonio talog.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama