Recept za domaću pileću paštetu

Cooking 10. feb 202407:30 4 komentara
Shutterstock

Namaz od piletine koji možete sami da napravite.

Sastojci:

– kašičica maslaca (za prženje)

– glavica crvenog luka

– 650 g očišćenih pilećih bataka

– 3 čena belog luka

– so

– 100 ml belog vina

– prstohvat mlevene crvene paprike

– prstohvat bibera

– prstohvat kari praha

– 1 kašika soja sosa

– 90 g maslaca

– kašika majoneza

– pola kašičice senfa

– dve kašike maslinovog ulja

(koristite maslac za zalivanje ako je potrebno)

Priprema:

Na kašičici maslaca propržite isečen crveni luk. Meso isecite na male komade i pomešajte ga sa lukom. Posle toga dodajte seckani beli luk, so, crvenu papriku, biber, soja sos, kari u prahu i vino. Sve kuvati oko 40 minuta, piše Klix.ba.

Maslac iseći na tanke kriške i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Pomešajte ga sa mesom. Zatim stavite smesu u blender i dodajte majonez, senf, maslinovo ulje i izmiksajte. Posolite po potrebi.

Stavite paštetu u činije i prelijte tankim slojem otopljenog maslaca. Ostavite da odstoji u frižideru.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare