Recept za knedle sa sirom

author
Zadovoljna.hr
24. apr. 2023. 06:55
>
23:56
Knedle
Shutterstock | Shutterstock

Knedle koje se tope u ustima.

Sastojci:

- 150 g griza

- 50 g brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 250 g svežeg sira

- 1 jaje

- 50 + 50 g maslaca (ili ulja)

- prezle

- so

Priprema:

Pomešajte sir, griz, brašno, jaje, prašak za pecivo, so po želji i 50 g rastopljenog maslaca (ili ulje).

Izradite kompaktnu smesu, najbolje rukama. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na pola sata.
Nakon toga oblikujte loptice željene veličine. Preporuka je da budu manje knedle jer će tokom kuvanja da narastu.

Optimalna veličina bila bi ona loptice za stolni tenis.

Stavite vodu u veliki lonac, a kada proključa, stavite knedle da se kuvaju. Nakon nekog vremena lagano ih podignite kako se ne bi zalepile.

Ubrzo će isplivati na površinu, a nakon toga ih kuhajte oko 10 minuta.

Otopite 50 g maslaca i dodajte mu prezle. Kad zamirišu i dobiju zlatnu boju, uvaljajte knedle.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama