Recept za pastu koju je Odri Hepbern obožavala da jede 

Cooking 04. avg 202407:15 14 komentara
Recept za pastu koju je Odri Hepbern obožavala da jede
Shutterstock/Marian Weyo, The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Sin Odri Hepberne izjavio je da je bila opsednuta pastama, a posebno je istakao Penne alla ketchup.

Holivudska ikona 20. veka, slavna glumica Odri Hepbern, sa svojim receptom za testeninu od samo četiri sastojka, dokazala je da je ponekad kao i svi mi – bez vremena ili bez motivacija za pripremu složenijeg obroka.

Odri Hepbern poznata je po svojoj eleganciji i prepoznatljivom modnom stilu, ali iza kamera i sveta glamura bila je skromna i jednostavna, a upravo u takvom životu i hrani je i uživala.

Njen sin Luka Doti objavio je knjigu recepata „Odri kod kuće“, za koju je sakupio sve njene recepte. Prema knjizi, posebno je volela razne vrste pasta, a njen sin je čak izjavio da je bila opsednuta tim jelom.

Najviše je volela pene testeninu sa svežim paradajzom, koju je pripremila od paradajza iz sopstvene bašte. Međutim, kada branje paradajza nije bilo u moguće, koristila je kupljeni paradajz sos, ali i običan kečap iz supermarketa.

Sastojci za Penne alla ketchup:

– 200 grama testenine penne

– 1 kašika maslaca

– 2 kašike maslinovog ulja

– 2 kašike kečapa

– rendani sir po želji, na primer ementaler ili grijer.

Priprema:

Skuvajte testeninu, a da bi imala kremastu i svilenkastu teksturu isprobajte tehniku mantekara: posle kuvanja testeninu ocedite, dodajte malo maslinovog ulja i pola kašičice maslaca, dobro promešajte i ostavite poklopljeno u šerpi da odstoji nekoliko minuta.

U testeninu stavite dve kašike kečapa, začinite i dodajte rendani sir u željenoj količini. Sir će se istopiti u testenini, a kečap će se kombinovati sa maslacem, dajući joj nežno ružičastu boju i kremast, slatko-kiseli ukus, prenosi Index.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare