Recept za pikantnu toplu čokoladu

Cooking 15. dec 202407:20 0 komentara
Topla čokolada
Shutterstock/Pixel-Shot

Topla čokolada je jedan od omiljenih zimskih napitaka, koji često vezujemo za praznike i ušuškanu kućnu atmosferu dok je napolju hladno. 

Ne samo da nas greje, već i u nama budi hormon sreće zbog čega nam se raspoloženje odmah popravlja, čak i po tmurnom danu.

Sastojci:

– 130 g seckane crne čokolade

– 470 ml mleka po izboru

– 1 kašičica cimeta

– 1 kašičica ekstrakta vanile

– prstohvat soli

– 1 čili papričica, prerezana na pola po dužini, bez semenki

– 2 kašičice kokosovog šećera (može i smeđi šećer ili med)

– 2 čašice brendija ili ruma, po želji

Priprema:

U manjoj posudi na umerenoj temperaturi sa malo mleka otopite čokoladu.

Umešajte ostatak mleka, cimet, vanilu i so. Dodajte i čili, pa ostavite sve da se greje, vodeći računa da ne provri.

Sklonite s vatre i ostavite da odstoji 10 minuta, pa izvadite čili.

Postepeno dodajte šećer, mešajući i probajući, sve dok ne postignete idealan nivo slatkoće.
Ukoliko želite, u ovoj fazi možete dodati malo brendija ili ruma za dodatnu aromu, piše Index.hr.

Sipajte u šolju, dekorišite po želji i uživajte u ovoj savršeno kremastoj i pikantnoj toploj čokoladi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!