
Lagana pita koja se brzo priprema.
Sastojci:
- 5 jaja
- 150 g brašna
- 1 1/2 kašike praška za pecivo
- 380 g rendane tikvice
- 1 glavica luka
- 90 g rendanog sira
- 40 ml maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni.
Luk očistite i sitno isecite, a rendanu tikvicu dobro ocedite rukama.
U posudi srednje veličine umutite jaja, dodajte pomešano brašno s praškom za pecivo i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Umešajte rendanu tikvicu, luk, sir i ulje, pa začinite solju i biberom.
Lagano namastite pleh ili obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu. Stavite u rernu da se peče oko 30 minuta.
Izvadite pitu, ostavite je da se malo ohladi, isecite i poslužite.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare