Recept za starinski podvarak

Cooking 10. dec 202307:30 10 komentara
Shutterstock

Podvarak je kao i prebranac idealan u kombinaciji sa mesom.

Sastojci

kiseli kupus

glavica crnog luka

biber u zrnu

lovorov list

aleva paprika

meso po želji

Priprema

Najpre ispržite meso po želji, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, proprzite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i prorpžite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.

Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus ne omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati, prenosi Coolinarka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare