Recept za posni zeleni rižoto

Cooking 05. apr 202507:10 0 komentara
Shutterstock/YueStock

Aromatično, posno jelo koje ide uz sve, a gotovo je za pola sata.

Ukoliko volite pirinač, a uz to trenutno i postite, verujemo da će vas ovaj recept oduševiti

Sastojci:

– 1,5 šoljice pirinča

– 1 veza korijandera

– 3 šolje spanaća

– 1 ljuta paprika

– 2 čena belog luka

– 2 kašike maslinovog ulja

– 0,5 kašičice soli

– 2 šolje povrtnog bujona

Priprema:

U blenderu usitnite korijander, spanać, ljutu papriku i beli luk dok ne dobijete finu smesu.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.

Dodajte pirinač i pržite od tri do pet minuta dok ne dobije finu zlatnu boju.

Zatim dodajte mešavinu bilja i soli i nastavite sa dinstanjem još tri do minuta.

Dodajte bujon i ostavite da provri, piše Danas.rs.

Pokrijte i kuvajte na laganoj temperaturi oko 15 minuta. Pirinač proverite viljuškom – po potrebi dodajte još malo vode ili kuvajte još malo.

Kada pirinač bude gotov, sklonite ga sa vatre i lagano promešajte kako bi se začinsko bilje ravnomerno rasporedilo.

Poslužite sa omiljenom ribom, tunjevinom ili mesom, ukoliko ne postite.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!