
Aromatično, posno jelo koje ide uz sve, a gotovo je za pola sata.
Ukoliko volite pirinač, a uz to trenutno i postite, verujemo da će vas ovaj recept oduševiti
Sastojci:
– 1,5 šoljice pirinča
– 1 veza korijandera
– 3 šolje spanaća
– 1 ljuta paprika
– 2 čena belog luka
– 2 kašike maslinovog ulja
– 0,5 kašičice soli
– 2 šolje povrtnog bujona
Priprema:
U blenderu usitnite korijander, spanać, ljutu papriku i beli luk dok ne dobijete finu smesu.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Dodajte pirinač i pržite od tri do pet minuta dok ne dobije finu zlatnu boju.
Zatim dodajte mešavinu bilja i soli i nastavite sa dinstanjem još tri do minuta.
Dodajte bujon i ostavite da provri, piše Danas.rs.
Pokrijte i kuvajte na laganoj temperaturi oko 15 minuta. Pirinač proverite viljuškom – po potrebi dodajte još malo vode ili kuvajte još malo.
Kada pirinač bude gotov, sklonite ga sa vatre i lagano promešajte kako bi se začinsko bilje ravnomerno rasporedilo.
Poslužite sa omiljenom ribom, tunjevinom ili mesom, ukoliko ne postite.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!