Recept za posnu sarmu

Cooking 30. mar 202407:28 8 komentara
Shutterstock/freeskyline

U toku je post, a posna sarma može da bude odlična opcija za dobar ručak.

Sastojci:

– 1 veća glavica kiselog kupusa

– 1 šolja pirinča

– 1 šolja sojinih ljuspica (ili sojinih komadića, potopljenih u vodi)

– 1 veza mladog luka, sitno iseckanog

– 2 šargarepe, rendane

– 2 kašike paradajz pirea

– 2 kašike ulja

– so, beber i drugi začini, po ukusu

Priprema:

Kiseli kupus očistite od spoljnih listova, pa odvojite listove jedan po jedan. Ako su listovi previše kiseli, možete ih kratko prokuvati u vodi da bi omekšali.

U većoj posudi, pripremite fil tako što ćete propržiti sitno iseckan mladi luk na ulju dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i nastavite dinstanje još nekoliko minuta, piše City Magazine.

Dodajte oceđene sojine ljuspice (ili komadiće), paradajz pire, pirinač i začine po ukusu (so, biber, vegeta ili drugi začini). Dobro promešajte sve sastojke.

Uzimajte po jedan list kiselog kupusa, stavite malo pripremljenog fila na sredinu i uvijte u sarmu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav fil i listove kupusa.

Slažite sarmice u veću šerpu ili lonac, poređajte ih jednu do druge. Možete ih dodatno posoliti i pobiberiti ako želite.

Prelijte sarme vodom tako da ih prekrije, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj temperaturi od 45 do 60 minuta, ili dok pirinač ne omekša i sarme ne budu gotove.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare