Recept za proteinski hleb

Cooking 16. feb 202507:10 4 komentara
Hleb sa semenkama
Shutterstock/ Julia Metkalova

Ovaj hleb je idealan za one koji se klone ugljenih hidrata.

Sastojci:

– 300 g posnog sira

– 100 g mlevenih badema

– 100 g seckanih lanenih semena

– 125 g izdrobljenih ovsenih pahuljica

– 1 kašičica soli

– 6 g praška za pecivo (pola kesice)

– 8 belanaca

– 2 kašike susama

– 2 kašike semenki bundeve (opciono)

– 2 kašike suncokretovih semenki (opciono)

Priprema:

U dubljoj posudi pomešati suve sastojke: mlevene bademe, seckani lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.

Dodati lagano pjenasto belanaca i sveži sir i dobro promešati, piše Zadovoljna.hr.

Duguljastu tepsiju obložite papirom za pečenje i rasporedite smesu. Poravnajte kašikom, pospite još malo susama, pa stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 50 do 60 minuta.

Kada hleb bude pečen, stavite ga na rešetku da se ohladi pre nego što ga isečete.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare