Jelo koje je nezaobilazan deo trpeza u vreme posta.
Sastojci:
- 2 manja struka praziluka
- 2-4 slatke suve paprike
- 3-5 ljutih suvih paprika
- 100 g mlevenih oraha
- pirinač (proizvoljno)
- 1 šargarepa
- so
- ostali začini po želji
- ulje
Priprema:
Paprike oprati mlakom vodom i staiviti ih u vrelu vodu da stoje 15 minuta kako bi omekšale.
Na ugrejanom ulju propržiti sitno seckan praziluk i izrendanu šargarepu, zatim dodati pirinač i začine.
Smesu još malo propržiti i pred sam kraj dodati orahe i promešati. Svaku papriku puniti tako da ima malo prostora pri vrhu, pa otvoreni vrh paprika umočiti u brašno.
Paprike ređati u krug u šerpu ili dublji pleh. Paprike se mogu izbušiti čačkalicom da bi se bolje ukuvale. Preliti vodom i krčkati u rerni na 150 stepeni oko dva sata, piše Danas.rs.
Pred kraj pečenja napraviti zapršku od ulja i aleve paprike i time preliti paprike. Vratiti u rernu i peći oko 15 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas